Nieuws & Events

 

 

 

Geschiedenis van de Hollandse pannenkoek
De geschiedenis van de Hollandse pannenkoeken is een behoorlijk imposant verhaal! Het eerste leuke feitje dat we willen delen, is dat Hollandse pannenkoeken niet uit Nederland komen, maar uit China en Nepal. In dit recept speelde boekweit de hoofdrol en is ontstaan rond de 12e eeuw. De teelt van boekweit in Europa vond plaats in Nederland en België en brengt ons terug naar de 13e eeuw. De pannenkoeken van vroeger bestonden uit boekweit, water, melk en gesmolten boter. Dit deeg wordt tegenwoordig voornamelijk gebruikt voor de Franse crèpes. Pas later zijn de Nederlanders hun eigen deeg gaan ontwikkelen, dat bestond uit meer meel, melk en een eitje.

Pannenkoeken zijn een eeuwenoude traditie, die al sinds mensenheugenis op tafel wordt gezet. Met de jaren zijn er steeds meer soorten pannenkoeken bijgekomen, die allemaal hun eigen lokale ingrediënten en authentieke smaken kregen. Op een bepaald moment werden pannenkoeken vooral bij speciale evenementen geserveerd. De Engelsen bijvoorbeeld, aten pannenkoeken vlak voor het vasten voor Pasen. Deze dag heet ‘Shrove Tuesday’.

Onze kinderfeestjes

Als je aan pannenkoeken denkt denk je natuurlijk ook aan kinderen. Daarom hebben wij van de De Pier Pannenkoeken een speciale kinderspeelhoek ingericht. In deze kinderhoek kunnen ze spelen met een variëteit aan speelgoed of een filmpje kijken. Daarnaast zijn er speciale kindermenu’s incl. een drankje en een kleine verrassing.
De Pier Pannenkoeken is ook zeer geschikt om kinderfeestjes te geven. De kinderen kunnen hun eigen pannenkoek versieren, er zijn cadeautjes, slingers en indien gewenst entertainment.
Dit entertainment kan een springkussen zijn, een clown, een goochelaar, schminken of een
speeluurtje bij onze partner op de pier Play & Bounce. de Play & Bounce bevat;

Het speelparadijs, bestaande uit een 'Soft Play Park’ voor kinderen tot 10 jaar. Hier kunnen zij spelen met klimblokken, grote zachte Lego bouwstenen, een ballenbak en glijbanen

Het trampolinepark is ingericht met 8 grote trampolines en 4 zij-trampolines waardoor de kinderen ook tegen de zijkanten aan kunnen springen! 


Openingstijden

Ma-Vr 11:00-20:00
Za-Zo 10:00-21:00

Strandweg 154
2586 JW Den Haag
070 358 79 34
info@de-pier.nl

Neem contact met ons op