Nieuws

 

 

 

Geschiedenis van de Hollandse pannenkoek
De geschiedenis van de Hollandse pannenkoeken is een behoorlijk imposant verhaal! Het eerste leuke feitje dat we willen delen, is dat Hollandse pannenkoeken niet uit Nederland komen, maar uit China en Nepal. In dit recept speelde boekweit de hoofdrol en is ontstaan rond de 12e eeuw. De teelt van boekweit in Europa vond plaats in Nederland en België en brengt ons terug naar de 13e eeuw. De pannenkoeken van vroeger bestonden uit boekweit, water, melk en gesmolten boter. Dit deeg wordt tegenwoordig voornamelijk gebruikt voor de Franse crèpes. Pas later zijn de Nederlanders hun eigen deeg gaan ontwikkelen, dat bestond uit meer meel, melk en een eitje.

Pannenkoeken zijn een eeuwenoude traditie, die al sinds mensenheugenis op tafel wordt gezet. Met de jaren zijn er steeds meer soorten pannenkoeken bijgekomen, die allemaal hun eigen lokale ingrediënten en authentieke smaken kregen. Op een bepaald moment werden pannenkoeken vooral bij speciale evenementen geserveerd. De Engelsen bijvoorbeeld, aten pannenkoeken vlak voor het vasten voor Pasen. Deze dag heet ‘Shrove Tuesday’.

Aanbieding van de week

kinderpannenkoek

Broodje van de Week

Broodje Mozarella

Dinner de Week

Biefstuk Ossehaas

 Hamburger van de Week

Broodje biologische Hamburger

Halve kip van de Week

Biologische halve kip

Aanbieding Koffie & Appelgebak

Koffie & Appelgebak